Qui som

Gonçal Oliveros Layola

Candidat a degà Col·legiat 12.393 de l’ICAB

Advocat. Graduat en Ciències Empresarials i llicenciat en Biologia i Veterinària. Soci del despatx Defensa Legal Advocats des de 1990. Diputat de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona entre 1987 i 1991. Fundador i primer president, durant un sol mandat, de la Secció de Dret Mediambiental de l’ICAB. Doctor en bioacústica de primats, amb la recerca realitzada a la selva de Costa Rica i els boscos mexicans amb l’espècie udolador de mantell (Alouatta palliata). Traductor de novel·la negra d’Agatha Christie. Professor de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICAB durant un breu període. Membre de la Comissió de Regulació d’honoraris de l’ICAB durant 10 anys. Cofundador de l’equip de futbol i del grup de teatre de l’ICAB. Membre de la Junta d’Altermutua durant un sol mandat. Inscrit al Torn d’Ofici de Penal General de Barcelona. Pare de dos fills.

Anna Boza i Rucosa

Candidata a vicedegana Col·legiada 19.342 de l’ICAB

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Fundadora del Despatx Boza Advocats a Barcelona el 1999, especialitzada en Dret de Família, Dret Penal, Dret Civil i Dret Esportiu. Inscrita al Torn d’Ofici de Penal General de Barcelona fins al juliol de 2020 i d’Arenys de Mar amb Despatx professional a Malgrat de Mar fins al 2009. Professora associada del Departament de Dret Penal de la UB i impartint classes al Màster de l’Advocacia i al Màster de Criminologia de la UB. Participa en tertúlies i debats en els mitjans de comunicació com TV3, Betevé, TVE1 i Catalunya Ràdio, entre d’altres. També ha publicat articles d’opinió jurídica en diferents mitjans de comunicació.

Mireia Casals Isart

Secretària Col·legiada 26.094 de l’ICAB

Exerceix la professió des de diverses vessants. Ha gestionat el departament jurídic d’Òmnium Cultural, i de la Plataforma per la Llengua. Ha treballat al Consell de l’Advocació Catalana. Actualment dirigeix la Fundació Catalunya Fons, feina que compagina amb l’exercici de la professió des del despatx LegalOm de Sant Boi de Llobregat, especialitzat en dret de família, civil, penal i mercantil.  Especialista en la gestió d’associacions i fundacions. Inscrita al torn ofici de penal. Formadora a emprenedors i emprenedores a Barcelona Activa.  Presidenta de la Secció de Dret Lingüístic de l’ICAB. És de Sant Boi de Llobregat, viu i exerceix a Barcelona. Mare de dos nois adolescents.

Christian Navarro Díaz

Candidat a tresorer Col·legiat 41.985 de l’ICAB

Llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Màster en Drets Sociolaborals a la UAB. Fa més de deu anys que va cofundar el despatx Embat Legal, una cooperativa d’advocats laboralistes especialitzats en la defensa dels drets dels treballadors i les treballadores. Durant aquests anys s’ha especialitzat en la pràctica processal, si bé la combina amb l’activitat docent, impartint classes com a professor de dret del treball a la Universitat Oberta de Catalunya i a l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Joana Badia Rion

Candidata a diputada Col·legiada 43.095 de l’ICAB

Advocada especialista en dret laboral i assessora en polítiques de gènere i igualtat d’oportunitats. Des del 2017 forma part com a sòcia fundadora de Nèmesi Advocades i Assessores.
Llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Criminologia i Sociologia Jurídicopenal per la Universitat de Barcelona i Màster d’Accés a l’Advocacia per la URV. Actualment cursa un Postgrau d’especialista en dret del Treball i de ala Seguretat Social a la Universitat de Girona.
Col·legiada en exercici des de l’any 2013 i assessora i formadora de diverses administracions públiques i empreses privades per les quals ha realitzat plans d’igualtat i protocols contra l’assetjament sexual, moral i per raó de sexe, així com plans de polítiques de gènere municipals i diversos materials especialitzats per a la Generalitat de Catalunya. Des de fa tres anys forma part de la Junta de la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB.
Mare de dos nens d’1 i 4 anys, el seu principal interès és la defensa dels drets laborals de totes les persones, especialment en l’àmbit de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral i contra les discriminacions.

Sergi Blazquez Quevedo

Candidat a diputat Col·legiat 18.716 de l’ICAB

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona el 1991. Diplomat en Dret de l’Esport per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, curs 2007. Titulat en Seminari de Dret de Societats i Registre Mercantil per ESADE, curs 1999, en Dret Concursal avançat per la Universitat Oberta de Catalunya- ICAB, curs 2011 amb l’obtenció del títol d’Administrador Concursal. Membre de Junta de la Secció de Dret Esportiu de l’ICAB, 2014-2016. Inscrit al Torn d’Ofici de Penal General a Barcelona des de 1992. Professionalment les seves àrees de treball es troben en l’àmbit del dret penal, dret civil i de família i dret mercantil. També en el dret associatiu i d’entitats esportives on assessora diferents entitats, federacions i clubs esportius. Fundador i membre de Junta Directiva de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i fundador i president de l’Associació de Juristes Drets, des del 2014.

Sandra de la Iglesia Colet

Candidata a diputada Col·legiada 24.061 de l’ICAB

Advocada i consultora de relocation. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Dret Internacional dels Negocis per ESADE. Ha exercit com a advocada d’immobiliària a Igualada; advocada en despatxos de Barcelona (cvil i mercantil); com a In-House lawyer a empresa del sector de la construcció i infraestructures a Madrid; i actualment exerceix com a advocada i consultora de relocation en una petita consultoria pròpia, oferint solucions de reubicació integral per a professionals estrangers que s’instal·len a la província de Barcelona.  Bilingüe en català i castellà, nivell alt d’anglès (COU a USA) i mig de francès (L4). Ha cursat 2 anys d’àrab standard. Viu a Igualada. Practica diàriament ioga i pilates, i li encanta el golf encara que és una eterna principiant. Enamorada de tots els animals, especialment dels gossos.

Ramon Estebe Blanch

Candidat a diputat Col·legiat 18.005 de l’ICAB

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1990.
Soci fundador i director del despatx jurídic Instructa SLP des de 1996, especialitzat en les àrees de dret civil, esportiu, mercantil, social, fiscal i penal. Es dedica al dret civil i processal.
Prèviament va actuar entre 1992 a 1996 com a lletrat-apoderat en el Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya, realitzant tasques d’assistència i representació d’ aquesta institució a les jurisdiccions civil i social.
President dels Comitès Jurisdiccionals de Competició, Apel·lació i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana de Futbol, i integrant de la seva Comissió Jurídica durant les temporades 2009/10 i 2010/11. Nomenat president de la Federació Catalana de Futbol al febrer de 2011, encarregat de presidir la Comissió Gestora de la Federació durant els comicis electorals de 2011.
Col·laborador en qualitat de ponent en el Master de Dret Esportiu que organitzà l’Il·lustre Col·legi de Advocats de Barcelona l’any 2011.
Membre fundador de l’associació d’advocats Drets en defensa de la societat catalana i dels atacs que pateix en forma d’odi i insults. (2014- actualitat).

Antoni Ferré i Mestre

Candidat a diputat Col·legiat 12.290 de l’ICAB

Doctor en Dret i advocat; professor associat de Dret Administratiu a la UB. Ha estat al Departament Jurídic del Consorci de la Zona Franca des de 1989, dirigint el Departament Jurídic des de 1991 i acumulant el càrrec de secretari general des de 2012 fins a 2020. Especialitzat en les diverses matèries del dret administratiu, autor de diversos llibres i articles, ha intervingut en diverses jornades i col·loquis en les matèries de l’especialitat. El despatx particular que ara dirigeix, sota la denominació de IURACAT SLP, és un despatx de petites dimensions, però molt apassionat en tots els temes jurídics, amb especial sensibilitat en temes mediambientals i de sostenibilitat, conscients que la nova Agenda Urbana 2030 aprovada per l’ONU, amb els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible, és la peça clau per a la transformació del dret públic.

Francesca López-Pinto

Candidata a diputada Col·legiada 20.808 de l’ICAB

Fa més de 25 anys que com a col·legiada assessora els seus clients, així com a tothom que li demani ajut, sempre que el temps dedicat primers li deixi forat. Ho fa prioritzant la màxima de la cerca de l’acord entre les parts com a premissa en la tasca d’assessorament al client. La seva especialitat és el dret de la construcció i immobiliari. És la branca de l’assessorament legal a la que ha destinat més hores i és el que més l’apassiona. Ha ampliat la seva formació en direcció d’empreses (IESE) per poder oferir el seu assessorament legal tenint en compte l’entrellat que envolta les decisions empresarials dels clients. També va decidir formar-se en patologies de l’edifici a la UPF i el COAC per entendre el complicat llenguatge del món de l’arquitectura. Tot l’anterior també l’ha resultat molt útil per poder estudiar i resoldre els expedients que he tingut l’honor de laudar. Intenta dedicar el seu temps lliure a emprendre i col·laborar en iniciatives socials.

Mª Assumpció Martínez i Rogés

Candidata a diputada Col·legiada 23120 de l’ICAB

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Passantia amb Francesc Caminal Badia fins a juliol 1996 en què ell deixa l’activitat per incompatibilitat amb càrrec al CGPJ i s’estableix pel seu compte. Sempre en despatx individual. Especialitzada en dret de família, incorporada al Torn d’Ofici des del mateix 1996, primer en l’àrea civil durant un parell d’anys i després en l’àrea penal, estrangeria i violència de gènere, en les demarcacions de Barcelona, Àrea Metropolitana i Arenys de Mar. Va ser delegada tècnica a la Federació Catalana d’Esports d’hivern a finals dels 90. Voluntària Olímpica als Jocs del 92. Nivell B2 MERC d’anglès i francès, B1+ alemany i aquest any seguint B1 d’italià. Actualment cursant el Grau d’Història a la UB.

Lluís Mª Mestres i Nualart

Candidat a diputat Col·legiat 19.716 de l’ICAB

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Fundador i soci del Despatx Vallejo, Mestres, Fernández Blanque, especialitzat en dret de família, dret penal, dret civil i dret d’estrangeria. Vocal de la Comissió d’Estrangeria des de l’any 2000. Advocat del Torn d’Ofici (civil, penal, violència domèstica i estrangeria) des de l’any 1993 fins a l’any 2015. Ha impartit cursos d’estrangeria a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia i a la UOC. Cofundador l’any 2001 de l’equip de futbol de l’ICAB. Membre i cofundador l’any 2017 de l’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils. Participa en tertúlies i debats en els mitjans de comunicació com TV3, Betevé i Catalunya Ràdio. Casteller i membre de la Colla Castellera dels Capgrossos de Mataró. Pare d’una filla de 20 anys que estudia dret a la Universitat de Barcelona.

Pol Olivet Rivera

Candidat a diputat Col·legiat 35.747de l’ICAB

Nascut al 1986 a Barcelona. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en dret penal, cursant màster de ciències penals a Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, postgrau en l’EPJ de l’Ilustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, postgrau en Compliance per la Universitat de Barcelona i en Dret Penal Econòmic per la Universitat Abat Oliba. Professor associat al departament de Dret Penal i Criminologia, Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Docent col·laborador al grau de Dret de la Universitat Pompeu Fabra i al màster de l’Advocacia a BSM-UPF. Professor de dret penal a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICAB. Membre el Comité Executiu del Grup de l’Advocacia Jove de l’ICAB des del 2004 a 2020, i president del GAJ Barcelona el 2018-2020, membre dels voluntaris de l’ICAB, actualment a la fundació Degà Ignasi de Gispert i vocal de la Confederación Española de la Abogacía Joven des de l’any 2020.

Núria Sánchez March

Candidata a diputada Col·legiat 31.809 de l’ICAB

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 2009 és autònoma i té el seu propi despatx, March Advocada, especialitzat en dret civil, dret de família, dret bancari i sobretot molt enfocat a la protecció del dret de l’habitatge en totes les seves formes jurídiques existents. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, actualment secretaria general de la Sectorial de Justícia. Advocada del Torn d’Ofici i col·laboradora esporàdica amb l’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils. Amant i defensora dels drets dels animals, gent gran i infants i sobretot pel dret
a tenir un sostre digne. Gran viatgera i enamorada de la història, sobretot de la romana. Domina el català, l’anglès, l’italià i l’espanyol. Ha participat en col·loquis i jornades sobre el dret a l’habitatge.

Elpidio José Silva Pacheco

Candidat a diputat Col·legiat 43.830 de l’ICAB

Doctor en dret. Premi Extraordinari de llicenciatura. Especialitzat en dret públic i administratiu. Va realitzar diverses estades a la Universitat de París 2 Panthéon-Assas i a la Universitat de Bolonya. Ha estat docent a la Universitat de Cadis i a la UCM, respectivament, com a professor titular de dret administratiu i professor associat de dret penal. Escriptor i conferenciant. Jutge magistrat (1991-2014). Ha exercit nombrosos càrrecs judicials en l’àmbit del dret civil, administratiu, electoral i penal tant a jutjats com a tribunals, a escala nacional i internacional. Arran de successos notòriament coneguts (2012-2014), va decidir desplegar una activitat professional més enllà de l’àmbit judicial. Va rebre el premi «Independents de l’any» el 2014, així com el suport d’innombrables persones agraint que no fes marxa enrere davant la corrupció financera que va assolar Espanya. Probablement, sense la investigació iniciada del Cas Blesa, ningú no hauria respost per la gestió criminal de les caixes d’estalvis i l’enfonsament del sistema bancari espanyol. Ha escrit «La justícia deshauciada» (2014) i «La verdad sobre el Caso Blesa. Radiografia de la corrupción financera» (2015). Expert en dret administratiu i penal econòmic. Dirigeix el despatx «Elpidio Silva Advocats».

Teresa Vallverdú Baró

Candidata a diputada Col·legiat 24.366 de l’ICAB

49 anys, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Més de 21 anys d’exercici de la professió que van començar en l’àmbit policial, en el que es va especialitzar durant 10 anys als sindicats majoritaris de MMEE i policia local de Catalunya. Màster de Penal a l’ICAB, així com cursos d’especialització de Tribunal del Jurat, Procediment de menors , Violència de Gènere. Inscrita al Torn d’ofici de Penal General. Aquests anys ha estat com a penalista en despatxos com Mes Advocats , Jurídic Lab, The Lawyers House i a actualment en ple canvi d’espai i format amb l’objectiu d’implantar nous models de treball que modernitzin la professió i aportin als clients la cobertura de les noves necessitats socials que es van creant cada dia. Impartint classes al Màster en Perfilació i Anàlisis de la Conducta de la UB. Ha participat com a tertuliana en mitjans de comunicació com Betevé, Punt Girona l’Illa de Robinson i altres emissores de ràdio de forma puntual. Membre de l’Associació de Juristes Drets. Practica meditació cada dia i la seva passió és la gastronomia.